Porsche Junior Team Finland: Hietaranta ja Remander/Scharlin turnausvoittoihin

20.10.2018  |  14:19  |  Raportit

Kuvassa Tanskan ITF-kilpailun viime viikolla voittanut Roni Hietaranta (vasemmalla)

Porsche Junior Team Finlandin nuorilla lupauksilla oli menestyksekäs viikko Tanskassa ja Latviassa. Roni Hietaranta ja kaksikko Stella Remander/Sade Scharlin juhlivat turnausvoittoja.

Hietaranta jälleen turnausvoittoon ITF-juniorikiertueella

HVS-Tenniksen 17-vuotias Roni Hietaranta jatkoi vahvoja otteitaan ITF-juniorikiertueella. Elo-syyskuussa Liettuassa ja Latviassa hän juhli ITF-turnausvoittoja 5. kategorian turnauksissa ja nyt tuli ensimmäinen 4. kategorian kaksinpelin turnausvoitto Tanskassa.

Sisäkauden Hietaranta avasi vakuuttavasti muutama viikko takaperin voittamalla 21-vuotiaiden kaksinpelin SM-kullan. Syksyn ensimmäisessä ITF-junioriturnauksessa vauhti jatkui samanlaisena. Neljänneksi sijoitettu Hietaranta eteni turnausvoittoon viidellä voitolla. Puolivälierässä hän voitti seitsemänneksi sijoitetun slovakialaisen Jakub Katuchin 6-4, 6-4 ja välierässä toiseksi sijoitetun ruotsalaisen Carl Gustafssonin 7-6, 6-3. Loppuottelussa Hietaranta esitti ihmenousun kolmanneksi sijoitettua norjalaista Leyton Riveraa vastaan, kun tulostaulu oli jo huolestuttavissa lukemissa 5-7, 2-5. Omaan tekemiseensä uskonut suomalainen näytti jälleen taistelijan luonteensa, mikä johdatti lopulta turnausvoittoon lukemin 5-7, 7-5, 7-6.

– Huikea taistelu matsi! Loistava kisa kokonaisuutena. Joka matsissa pelini ei tuntunut parhaalta, mutta henkinen vahvuus ja kova taistelutahto oli avain voittoon, kommentoi tyytyväinen Hietaranta.

– Tilanteet vaihtelivat jatkuvasti ottelun aikana. Molemmilla oli hetkensä ja mahdollisuutensa, mutta lopussa henkisesti vahvempi vei. Taidollisesti ottelu oli erittäin tasaväkinen, kertoi puolestaan valmentaja Erik Hakkarainen.

TULOKSET

Remander/Scharlin nelinpelimestareiksi – Byskata kaksin- ja nelinpelin finaaleissa

Latviassa pelattiin alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnaus. Suomalaisittain turnaus oli onnistunut, kun Stella Remander (Lo-Te)/Sade Scharlin (ÅLK) voittivat nelinpelin ja Oliver Byskata (ÅLK) oli sekä kaksin- että nelinpelifinaalissa yhdessä Andreas Sillasteen (OVS) kanssa.

Toiseksi sijoitetut Remander/Scharlin voittivat neljä ottelua matkalla mestaruuteen – välierässä vahvasti lyöneet suomalaiset voittivat kolmanneksi sijoitetut latvialaiset Angelina Blinova/Amelija Supulniece 6-3, 7-6 ja loppuottelussa korkeimmalle sijoitetun valkovenäläisparin Palina Saulevich/Stsefaniya Shabanava oli taivuttava maajoukkuepelaajiemme edessä 6-2, 6-1. Remander oli myös kaksinpelin välierissä.

Stella Remander ja Sade Scharlin sekä valkovenäläiset finaalivastustajat

Samaisessa turnauksessa Byskata esitti vahvoja otteita kaksinpelissä ja nelinpelissä yhdessä Sillasteen kanssa. Sijoittamaton Byskata voitti kaksinpelissä neljä ottelua matkallansa loppuotteluun – muun muassa toiseksi sijoitetun Alexander Ushakovin (RUS) 6-3, 6-3 ja kolmanneksi sijoitetun Erik Arutiunianin (BLR) 4-6, 6-2, 6-4. Perjantaisessa loppuottelussa Byskata joutui taipumaan ykköseksi sijoitetulle Maxim Zhukoville (RUS) 1-6, 3-6. Byskata/Sillaste hävisivät nelinpelifinaalissa ykköseksi sijoitetulle liettualaisparille Edas Butvilas/Dominykas Stonkus tiukasti erin 6-3, 1-6, 8-10.