OTC:n N35:llä hurja tahti, HVS ja HTC tuplamestaruuksiin

N55-yllättäjät, LT:n pronssinaiset Erika Laine (vas.) ja Marjatta Nikkinen.

On aina mukava nähdä kentillä ns. paluumuuttajia. Senioriliigojen playoffsien toisena viikonloppuna 14.-15.4., jolloin vuorossa olivat 35/45/55/65-vuotiaiden luokat, TaTS:n N35-joukkueessa pelasi Virve Visakivi-Laine. Hänet moni muistaa takavuosien taitavana juniorityttönä Hämeenlinnasta.
Nuorena aikuisena Virve pelasi tennistä vain kerran, pari vuodessa. Nyt lapset ovat 3- ja 8-vuotiaita ja terveydenhoitoalalla työskentelevälle Virvelle alkaa jäädä aikaa omillekin harrastuksille. Tennistreenit Hämeenlinnassa hän vetää miesporukassa.
Kilpatennikseen ja TaTS:n sennuliigajoukkueeseen Virven sai houkuteltua TaTS:n tehonainen Minttu Lampinen.
-Mikäs siinä, kun lähempänä ei sopivaa joukkuetta ollut, kertoi terveydenhoitoalalla työskentelevä Virve.
-Kisaotteluiden vähäisyys näkyy vielä tiukoissa paikoissa, harmitteli justineheninmainen niin olemukseltaan kuin pelitavaltaan oleva Virve. – Mutta kyllä on kiva jälleen pelata.
TaTS:n N35 sai hopeaa OTC:n Laura-joukkueen, Laura Juvosen ja Laura Lehmuston, viedessä kirkkaimmat mitalit. OTC:n voitti perussarjassa kaikki pelaamansa 18 ottelua. Joukkueen tilastoissa oli 36 voitettua ja vain viisi hävittyä erää. Playoffseissa tahti jatkui yhtä hurjana: neljä voitettua ottelua eikä yhtään erätappiota. Ei lähelläkään.

OTC:n Laura-joukkue, N35-liigavoittajat Laura Lehmusto (vas.) ja Laura Juvonen.

TaTS:n naiset tulivat perussarjassa kolmansiksi sekä N35- ja N45-sarjoissa, mutta venyivät siis hopealle kolmevitosissa ja kultaan neljävitosissa, jossa mestaruuden varmensivat täsmähankinnat Nina Saarelainen Kotkasta ja Piret Ilves Tallinnasta.
Piretille, joka on seniorien N45-maailmanrankingissa sijalla 11, kokemus on ollut hauska, sillä Virossa ei vastaavanlaista sarjatoimintaa ole. Piretin sai joukkueeseen hyvä ystävä ja pelikaveri Mari-Liis Parmas. Ninalle TaTS on tuttu juniorivuosilta, jolloin hän kävi urheilulukion Tampereella.

TaTS:n kolmannen mitalin otti M45-joukkue.  Pronssiottelussa ETS:n Manu Mäkelällä oli Tero Huostilaa vastaan kuusi ottelupalloa, mutta tatsilainen selvitti ne ja voitti ottelutie-breakin luvuin 15-13.

Pronssista osasi iloita myös LT:n N55-joukkue Erika Laine ja Marjatta Nikkinen. Kaksikko oli putoamisen partaalla ennen perussarjan viimeistä kierrosta, mutta kiharaisessa sarjassa 3-0 voitto ÅLK:sta nosti sen neljänneksi ja playoffseihin. Välierissä Tuija Hannukaisen johdolla HVS voitti lahtelaiset 2-1, mutta pronssiottelussa LT kukisti kokeneemman Smashin 2-1.
-Että voitettiin nelinpelikin, päivittelivät Lahden iloiset rouvat.

55- ja 65-senioriliigojen voitot menivät kahdelle seuralle, jotka kisasivat kotihallissaan: naisten mestaruudet HVS:lle ja miesten mestaruudet puhtaasti 2-0 HTC:lle.
Näissä playoffseissa mitalit jakautuivat pääkaupunkiseutua selvästi laajemmalle Suomeen kuin edellisviikonloppuna tasavuotisten finaaleissa.  Edellä kerrottujen TaTS:n ja LT:n mitalien lisäksi OVS:lle Ouluun meni M45 mestaruus, hopeaa M35 Joensuuhun KarTelle, M65 Savonlinnaan SVS:lle sekä N45 Nurmijärvelle NurTS:lle ja N65 Järvenpäähän JäTS:lle. ÅLK Turusta/Kaarinasta voitti pronssia M35-luokassa.

HTC voitti sekä M55- että M65-mestaruudet. Kuvassa M55, vas. Reijo Vuorio, Juha Väänänen, Juha Petsola, Riku Ainola ja Arne Stadigh. Taustalla väijyy Mikko Horsman, seuran sielu ja pelaaja M65-joukkueessa.
TaTS:n N3-5 ja 45-joukkueet, takarivissä vas. Tiina Eerola, Piret Ilves, Hannele Laine, Nina Saarelainen ja Mari-Liis Parmas. Eturivissä vas. Kaisa Kangas, Virve Visakivi-Laine, Minttu Lampinen ja Piritta Raunio.