Orpana nelinpelin finaaliin Turkissa – haussa ensimmäinen ammattilaistitteli

28.9.2018  |  18:35  |  Raportit

Oona Orpana

Oona Orpana, 17, on edennyt yhdessä latvialaisen parinsa Alise Cerneckan, 17, kanssa nelinpelin loppuotteluun $15,000 ITF-turnauksessa Turkissa. Huomisessa loppuottelussa Orpana tavoittelee uransa ensimmäistä ammattilaistitteliä.

17-vuotias suomalainen on ollut hienossa vireessä kovilla ulkokentillä pelattavassa turnauksessa. Kaksinpelissä kahdeksanneksi sijoitettu Orpana (WTA-999) nappasi kaksi vakuuttavaa voittoa ja ylsi puolivälieriin, jossa oli tällä kertaa taipuminen sveitsiläiselle Bojana Klincovalle niukasti 6-4, 6-7, 6-7. Nouseminen kaksinpelin maailmanlistalla jatkuu siis tämänkin turnauksen jälkeen.

– Ottelut ovat sujuneet aika hyvin. Tänään oli kaksinpelissä pari mahdollisuutta hoitaa ottelu kotiin, mutta en siinä tällä kertaa onnistunut, Orpana kommentoi yleisvirettään ja kaksinpeliään.

Nelinpelissä sijoittamattomat Orpana ja Cernecka ovat näyttäneet korkeammalle sijoitetuille pareille osaamisensa. Heti ensimmäisellä kierroksella pari voitti kolmanneksi sijoitetun kaksikon Franziska Kommer (GER)/Maria Vittoria Viviani (ITA) puhtaasti 6-0, 6-0. Puolivälierässäkin tuli vakuuttava voitto niin ikään sijoittamattomista Vasilisa Aponasenkosta (RUS) ja Eleni Daniilidousta (GRE) 6-3, 6-2.

Perjantaisessa välierässä vastus koveni entisestään, kun vastaan asettuivat ykköseksi sijoitetut Jacqueline Cabaj Awad (SWE)/Noelia Zeballos (BOL). Ottelusta muodostui todella tasaväkinen, jonka ratkaisu saatiin vasta ottelutiebreikissa. Siinä suomalais-latvialaispari oli vahvempi ja he etenivät finaaliin eräluvuin 6-4, 3-6, 10-6.

– Pelasimme Alisen kanssa yhdessä Prahassa muutama viikko sitten ja siellä tuntui jo siltä, että pelimme sopivat hyvin yhteen. Syöttö on toiminut hyvin pelaamissani otteluissa ja liikkuminen on ollut hyvää, Orpana jatkoi.

Huomisessa loppuottelussa klo 14:00 alkaen ovat vastassa toiseksi sijoitetut turkkilaiset Cemre Anil ja Melis Sezer. Kyseessä on Orpanan toinen ammattilaisturnauksen finaalipaikka ja haussa on ensimmäinen ammattilaisturnausvoitto. Viime vuoden lokakuussa Orpana oli niin ikään $15,000 ITF-turnauksen nelinpelin finaalissa Thaimaassa.