Orpana/Cernecka taipuivat loppuottelussa

30.9.2018  |  13:02  |  Raportit

Oona Orpana, 17, ja Alise Cernecka, 17, kärsivät tappion $15,000 ITF-turnauksen nelinpelifinaalissa Turkin Antalyassa. Finaalipaikka oli Orpanan uran toinen ammattilaistasolla.

Kovilla ulkokentillä pelatussa turnauksessa parivaljakko Orpana/Cernecka löysivät nopeasti yhteisen sävelen. Finaalipaikka irtosi kolmella voitolla – sijoittamattoman suomalais-latvialaispari tiputti kaksi sijoitettua paria matkalla loppuotteluun: ensimmäisellä kierroksella kukistuivat kolmanneksi sijoitetut Franziska Kommer (GER)/Maria Vittoria Viviani 6-0, 6-0 ja välierässä ykköseksi sijoitetut Jacqueline Cabaj Awad (SWE)/Noelia Zeballos (BOL) 6-4, 3-6, 10-6.

– Pelasimme Alisen kanssa yhdessä Prahassa muutama viikko sitten ja siellä tuntui jo siltä, että pelimme sopivat hyvin yhteen. Syöttö on toiminut hyvin pelaamissani otteluissa ja liikkuminen on ollut hyvää, Orpana kertoi välierän jälkeen.

Loppuottelussa vastaan asettuivat toiseksi sijoitetut turkkilaiset Cemre Anil ja Melis Sezer. Orpanan ja Cerneckan sijoitettujen pelaajien pudottaminen ei valitettavasti enää kantanut loppuottelussa. Ottelu aloitettiin lauantaina, mutta kova ukkosmyrsky siirsi ottelun sunnuntaille tilanteessa 2-6, 5-6. Lopulta Orpana/Cernecka kaksikon oli taivuttava kotiyleisön edessä pelanneille Anilille ja Sezerille erin 2-6, 5-7.

– Finaalikin oli hyvä matsi. Toisessa erässä oli erittäin pienestä kiinni, että oltaisiin saatu käännettyä ottelu, kommentoi Orpana.

Kyseessä on kesällä paluun kilpakentille loukkaantumisten jälkeen tehneen 17-vuotiaan suomalaisen toinen finaalipaikka ammattilaistasolla. Viime vuoden lokakuussa Orpana pelasi niin ikään $15,000 ITF-turnauksen nelinpelifinaalissa. Kaksinpelissä lupaavan tennistaiturin paras noteeraus on tämän vuoden Aamulehti Tampere Openin, $15,000 ITF-turnaus, välieräpaikka. Orpana on tällä hetkellä kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 999.