Oona Orpana ja Ristomatti Lanne Suomen mestareiksi Turussa

3.7.2016  |  15:43

HVS:n Oona Orpana voitti naisten ja HVS:n Ristomatti Lanne miesten Suomen mestaruuden Turun Jarkko Nieminen Areenalla järjestetyissä yleisissä ulkokenttien SM-kilpailuissa. He veivät samalla nimiinsä Finnish Tour -osakilpailuvoitot.

Orpana voitti loppuottelun TaTS:in Johanna Hyötyä vastaan luvuin 6-4, 6-0.

– Minua jännitti alussa aika paljon, ja tein siksi virheitä. Kun jännitys meni ohi, alkoi peli kulkea tosi hyvin, toisen aikuisten SM-mitalinsa voittanut 15-vuotias Orpana sanoi.

Hän suuntaa maanantaina Tallinnaan nuorten kansainväliseen ITF-kilpailuun. Sen jälkeen vuorossa ovat EM-kilpailut ja Savitaipaleella pelattava 10 000 dollarin ammattilaisturnaus, jonne Orpana sai villin kortin voitettuaan edellisen Finnish Tourin Kaarinassa. SM-voitollaan hän olisi oikeutettu osallistumaan myös Tampereen 10 000 dollarin kilpailuun, mutta EM-matka osuu samaan ajankohtaan.

Lanne vei finaalin 17-vuotiasta seuratoveriaan Patrick Kaukovaltaa vastaan numeroin 6-1, 6-1. Yhdysvalloissa Georgia Southern -yliopistossa harjoitteleva ja opiskeleva Lanne on kehittynyt viimeisen vuoden aikana kovaan iskuun. Hän oli sisäkenttien SM-kilpailuissa viime joulukuussa toinen.

– Peli oli kokonaisuudessaan suhteellisen helppo. Sain useissa pisteissä iskettyä ensimmäisenä, mikä oli Patrickia vastaan tärkeää. Tarvittaessa puolustin myös hyvin, eikä syötölläni ollut vaikeuksia, Lanne kuvailee.

Hän pääsee villillä kortilla Aamulehti Tampere Openin ATP Challenger -tasoisen kilpailun pääsarjaan ja tavoittelee ammattilaismenestystä myös Kaarinan ja Hyvinkään 10 000 -dollarin ITF-kilpailuissa.

SM-kilpailut pelattiin TVS-Tenniksen isännöiminä kovilla ulkokentillä. Kilpailunjärjestäjät Kimmo Hurme ja Henrik Johansen iloitsivat huipputasoisesta osanotosta.

– Meillä oli aivan mahtavat kisat ja mielettömän kovatasoisia matseja. Jos jotain saa toivoa jatkoa ajatellen, niin lisää junioripelaajia ja valmentajia katsomoon. Sillä saadaan edistettyä suomalaista tenniskulttuuria, Johansen sanoi.

Kuvat: Heini Rantala

Seuraava uutinen: Kulta, hopea ja… →