Niklas-Salminen taipui Kaarinan ITF-turnauksen loppuottelussa

4.8.2018  |  14:24  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen ja Gustav Hansson Admares Openin finalistit

Kaarinan $15,000 ITF-turnauksen, Admares Open, kaksinpelin loppuottelussa kohtasivat 21-vuotias suomalainen Patrik Niklas-Salminen (ATP-578) ja 23-vuotias ruotsalainen Gustav Hansson (ATP-645). Niklas-Salminen haki ottelussa uransa toista kaksinpelin ammattilaisturnauksen voittoa.

Ensimmäisessä erässä pelaajat vaihtoivat murrot erän alkuvaiheessa, mutta sen jälkeen he pitivät huolen omista syöttövuoroistaan. Erän ratkaisu nähtiin vasta tiebreikissa. Siinä ruotsalaisen Hanssonin varmuus vei voiton. Toisessa erässä ruotsalaisen varmat peruslyönnit olivat lopulta liikaa Niklas-Salmiselle ja näin Kaarinan ITF-turnauksen mestaruus kirjattiin Hanssonille 7-6(5), 6-0.

– Ensimmäisen erän alku oli todella korkeatasoista ja hyvää tennistä. Tiukan erän sai Hansson valitettavasti käännettyä itselleen. Toisen erän alkuun pyrin pysymään aggressiivisena, mutta tuli liikaa virheitä ja lähti menemään väärään suuntaan. Kokonaisuutena positiivinen viikko – tästä on hyvä jatkaa Hyvinkäälle, Niklas-Salminen kommentoi.

Hanssonille turnausvoitto oli uran toinen ITF-kilpailuissa, ensimmäinen tuli vuosi sitten. Ruotsalainen on viimeiset vuodet opiskellut Yhdysvalloissa ja pelannut college-tennistä. Hän valmistui juuri ja tähtää nyt täysipainoisesti kohti tennisammattilaisuutta. Ruotsalainen nähdään myös ensi viikolla Hyvinkään ITF-turnauksessa.

– Todella hyvä ottelu. Sain otettua tiukan ensimmäisen erän itselleni ja sitten varmuuteni oli avain turnausvoittoon. Loistava startti heti collegesta valmistumiseni jälkeen – erittäin hyvä fiilis jatkaa ammattilaisturnauksissa, tyytyväinen turnausvoittaja Hansson kertoi.

Kaarinan mestari Gustav Hansson tähtää nyt täysipainoisesti kohti tennisammattilaisuutta

Niklas-Salmisen vuosi 2018 on ollut todella menestyksekäs. Hän on ottanut yhteensä kuusi ITF-turnausvoittoa, joista viisi on tullut nelinpelissä ja yksi kaksinpelissä. Nyt saldoon lisätään Kaarinan kaksinpelin finaalipaikka.

Vuoden alussa suomalainen löytyi kaksinpelin maailmanlistalta 1113. sijalta. Tämän viikkoisen menestyksen myötä Niklas-Salmisen ranking tulee nousemaan ennätyksellisen korkealle  noin 500. sijan tuntumaan – myös nelinpelin maailmanlistalla suomalainen on uransa parhaimmassa sijoituksessa 286.

Kaarinan ITF-turnauksen nelinpelin mestaruuden nappasivat hollantilaiset Marc Dijkhuizen ja Bart Stevens.