Niklas-Salminen ja Hietaranta pelaavat paikasta puolivälieriin Hyvinkäällä

7.8.2018  |  18:43  |  Raportit

Roni Hietarannalle uran ensimmäinen ATP-piste Hyvinkäällä

Hyvinkään $15,000 ITF-turnauksen, WIP Tennis Open, kaksin- ja nelinpelin avauskierrokset on saatu pelattua. Kaksinpelissä Patrik Niklas-Salminen ja Roni Hietaranta olivat ainoat jatkopaikan lunastaneet suomalaiset ja he kohtaavat toisensa seuraavalla kierroksella. Nelinpelissä on mukana vielä useita suomalaispelaajia.

Niklas-Salminen ja Hietaranta pelaavat paikasta puolivälieriin

Kaksinpelin pääsarjan ensimmäisellä kierroksella oli mukana yhteensä kymmenen suomalaispelaajaa.  Heistä kahdeksan osalta kaksinpelit jäivät yhteen pääsarjaotteluun – maanantaina ja tiistaina eteni kumpanakin päivänä yksi suomalainen jatkoon.

Maanantaina ensimmäisenä suomalaisena jatkopaikan varmisti Roni Hietaranta. Kohta 17-vuotta täyttävä Hietaranta karsi tiensä upeasti pääsarjaan kahdella voitolla ja ensimmäisellä kierroksella arpa heitti hänet villin kortin turnaukseen saanutta Aleksi Tuukkasta vastaan. Suomalaisten kohtaamisessa Hietaranta oli alusta pitäen niskan päällä – yleisön harmiksi Tuukkanen joutui valitettavasti antamaan luovutuksen tilanteessa 6-1, 2-0. Nuorelle Hietarannalle toisen kierroksen paikka tuo ensimmäisen ATP-pisteen.

Toisena suomalaisena jatkoon eteni turnauksen kolmanneksi sijoitettu 21-vuotias Patrik Niklas-Salminen (ATP-578). Viime viikolla Kaarinan turnauksen finaaliin yltänyt Niklas-Salminen kohtasi Eero Vasan. Hyvässä pelivireessä koko kesän ollut Niklas-Salminen ei antanut hyvän ystävänsä yllättää itseään, vaan eteni toiselle kierrokselle erin 6-2, 6-3.

Tuukkasen ja Vasan lisäksi Otto ja Panu Virtasen, Sami Huurinaisen, Verneri Tuomen, Ville-Petteri Ahdin ja Patrick Kaukovallan oli toteaminen vastustajansa paremmakseen.

Patrick Kaukovalta – [2] Michal Konecny (CZE) 6-7, 4-6

Suomalaisittain toisella kierroksella riittää panosta ja jännitettävää, sillä Niklas-Salminen ja Hietaranta kohtaavat toisensa. Ottelu pelataan keskiviikkona aikaisintaan klo 13:00.

Virtanen/Virtanen, Kaukovalta/Vasa, Huurinainen/Sarpola ja Hietaranta/Saar puolivälierissä

Nelinpelissä puolivälieriin ovat selviytyneet duot Otto ja Panu Virtanen, Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa, Sami Huurinainen ja Masi Sarpola sekä Roni Hietaranta ja Karl Kiur Saar (EST).

Ykköseksi sijoitetut Virtaset voittivat avauskierroksella Hermanni Tiaisen ja Ilari Vesasen 6-4, 6-4. Kaukovalta/Vasa voitti puolestaan parin Ristomatti Lanne/Jason Sormunen 6-0, 6-3 ja Huurinainen/Sarpola päihitti tiukasti Joe Cooperin (GBR) ja Michal Konecnyn (CZE) 7-5, 7-5. Hietarannan mainiot esitykset jatkuivat myös nelinpelissä yhdessä virolaisen Saarin kanssa, joka tuli viime kaudella tutuksi suomalaiselle tennisväelle HLK:n riveistä Tennisliigassa. He voittivat suoraan kahdessa erässä Ville-Petteri Ahdin ja Leevi Säätelän.

Puolivälierissä Virtaset kohtaavat Kaukovallan ja Vasan, Hietaranta/Saar pelaa itävaltalaisparia Philip Bachmaier/Peter Goldsteiner vastaan ja Huurinainen/Sarpola pyrkii kohti välieriä saksalaisparin Patrick Mayer/Lukas Ollert kustannuksella. Suomalaisten nelinpelit alkavat samaan aikaan keskiviikkona aikaisintaan klo 16:30.

KAAVIOT
KUVA-GALLERIA
LIVE STREAM

Heliövaaralle komea voitto $150,000 ATP Challenger -turnauksessa Kiinassa

Harri Heliövaara (ATP-349) otti upean voiton $150,000 ATP Challenger -turnauksessa Kiinan Jinanissa. Sijoittamaton Heliövaara voitti avauskierroksella ykköseksi sijoitetun maailmanlistan 117. Ramkumar Ramanathanin (IND) 6-3, 6-4.

Toisella kierroksella suomalainen kohtaa niin ikään sijoittamattoman kazakstanilaisen Denis Yevseyevin (ATP-306). Ottelu ei ole keskiviikon ohjelmassa.

Harri Heliövaara, kuva: Heidi Koivunen

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen puolivälieriin ja… →