Nelinpelien ja sekanelinpelin Suomen mestarit selvillä

17.12.2018  |  20:58  |  Raportit, Seurat

Laura Hietaranta, Emma Eerola, Clarissa Blomqvist ja Peppi Ramstedt

Maanantai-iltana Smash-Kotkan isännöimässä SM-kilpailussa kruunattiin nelinpelien ja sekanelinpelin mestarit. Mestaruuksia juhlivat kaksikot Peppi Ramstedt/Clarissa Blomqvist (HVS), Lauri Kiiski/Tero Vilen (TaTS) ja Roni Hietaranta/Laura Hietaranta (HVS).

Ramstedt/Blomqvist ja Kiiski/Vilen uudet sisäkenttien mestarit

Naisten nelinpelissä saatiin yllätysvoittajat, kun sijoittamaton HVS-Tenniksen kaksikko Peppi Ramstedt ja Clarissa Blomqvist ylsivät voitosta voittoon. 16-vuotias Ramstedt ja 14-vuotias Blomqvist voittivat matkalla finaaliin kolmanneksi sijoitetut Mariella ja Martina Minetin (TaTS) sekä välierissä duon Hilppa Tuomola/Heidi Sarkkinen. Loppuottelussa Ramstedt/Blomqvist venyivät voittoon kolmessa erässä ykköseksi sijoitettua kaksikkoa Emma Eerola (TaTS)/Laura Hietaranta (HVS) vastaan 3-6, 6-2, 10-4.

Miesten nelinpelissä kokemus oli valttia. Tampereen voimakaksikko Lauri Kiiski/Tero Vilen (TaTS) olivat liian eteviä nuoremmille vastustajilleen. Kiiski/Vilen ei hävinnyt turnauksessa erääkään. Puolivälierässä kaatuivat Roni Rikkonen (TaTS)/Hermanni Tiainen (Smash) ja välierissä Aleksi Löfman (HVS)/Jussi Tiainen (Smash). Loppuottelussa olivat vastassa sijoittamattomat Leevi Säätelä (Smash-Kotka) ja Valtteri Laitinen (OVS). Tiukassa ensimmäisessä erässä oli myös Säätelä/Laitinen kaksikolla mahdollisuutensa, mutta lopulta Kiiski/Vilen ottivat mestaruuden eräluvuin 7-6, 6-1.

Tero Vilen, Lauri Kiiski, Leevi Säätelä, Valtteri Laitinen ja kilpailunjohtaja Pasi Ahti

Nuoret Ramstedt/Blomqvist juhlivat ensimmäistä aikuisten suomenmestaruuttaan. Sen sijaan Kiiskelle ja Vilenille kyseessä ei ole todellakaan ensimmäinen kerta. Sisäkentillä nelinpelimestaruus on kaksikolle toinen – ensimmäinen tuli jo vuonna 2003. Yhteensä Kiiski on voittanut SM-kullan nelinpelissä kymmenen kertaa  ja Vilen seitsemän kertaa (sisä- ja ulkokausi).

Sekanelinpelin valtiaiksi Hietarannan sisarukset

Sekanelinpelin loppuottelussa kohtasivat sisarusparit: Smash-Kotkan Venla ja Vesa Ahti sekä HVS:n Laura ja Roni Hietaranta. Ahdit puolustivat viime vuotista mestaruuttaan, mutta nyt sekanelinpelin uusiksi mestareiksi itsensä pelasivat Hietarannat erin 6-3, 6-2.