Miesten Tennisliiga palaa tosi toimiin – ratkeavatko pudotuspelijoukkueet?

11.1.2018  |  13:00  |  Ennakot

Tennisliiga palaa joulutauolta tulevana viikonloppuna 13.-14.1., kun miesten puolella isketään täydet ottelukierrokset. Ratkeavatko pudotuspelijoukkueet ja putoamiskarsintoihin ajautuvat jo ennen viimeistä runkosarjakierrosta?

Kuuden pelatun kierroksen jälkeen runkosarjan kolmen kärjen muodostavat helsinkiläiset joukkueet: HVS-Tennis (HVS), Helsingin Lawn-Tennis Klubi (HLK) ja Smash. Pudotuspelipaikoissa ovat kiinni myös Tampereen Tennisseura (TaTS), Smash-Kotka ja Sata-Tennis.

Tärkeitä otteluita pudotuspelejä ja putoamiskarsintoja silmällä pitäen

Runkosarjaa on nyt pelaamatta kolmen ottelukierroksen verran. Tulevana viikonloppuna pelataan sekä lauantaina että sunnuntaina täydet kierrokset. Viikonloppuna on luvassa monia mielenkiintoisia kohtaamisia. Lauantain kierroksen herkkupaloina ovat HLK:n ja TaTS:n kärkipään kamppailu sekä hallitsevan mestarin Sata-Tenniksen ja liiganousija Turun Verkkopalloseuran (TVS) kohtaaminen Laajasalossa. Laajasalolaiset ja turkulaiset ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa juuri pudotuspeliviivan kohdalla – hallitsevat mestarit ovat turkulaisia kolme pistettä edellä ja voitolla he tukevoittaisivat playoffseihin oikeuttavaa paikkaansa. TVS lähtee tuleville kierroksille varovaisin toivein suurimpana tavoitteenaan sarjapaikan säilyttäminen.

– Kauden alkumme on ollut odotetunlainen pelien suhteen. On ollut pienoinen pettymys ettemme ole saaneet vahvistuksia Ruotsista kuin yhdelle viikonlopulle – sarjasijoituksemme on sen mukainen. Loppukauden ohjelmamme on vaikea ja tavoitteemme onkin välttää karsinnat, Tero Löytänä kommentoi TVS:n tilannetta ennen viikonlopun tärkeitä otteluita.

Putoamiskarsintoihin ajautuvat runkosarjan kaksi heikointa joukkuetta. Tällä hetkellä liigan jumbopaikalla on Valkeakosken Tennisseura (VT) ja toiseksi viimeisellä sijalla ovat jaetusti liiganousija Variston Tennis (VarTe) ja Grani Tennis (GT). VarTe ja VT kohtaavat toisensa sunnuntaina klo 9:30 erittäin kriittisessä ottelussa Variston Tenniskeskuksella. Kestomenestyjä GT:n vaikeudet ja ajautuminen liigan häntäpäähän on ollut yksi kauden suurimmista yllätyksistä. Granilaisten tulevat kotiottelut Smashia ja TVS:a vastaan ovat äärimmäisen tärkeät, mikä tiedostetaan joukkueen keskuudessa varsin hyvin.

– Taistelumielellä lähdemme hakemaan pisteitä. Putoamiskarsinnat ovat edelleen tiukasti peikkona selässä. Joukkueen tavoitteena on pitää sarjapaikka ilman karsintoja – se tulee vaatimaan kovaa taistelua ja hyviä voittoja. Joukkueemme on ollut tänä vuonna melko epäonninen sekä peleissä että terveystilanteen suhteen, mutta periksi emme anna. Suora sarjapaikka tavalla tai toisella taistellen, Hannu Piiroinen avasi GT:n tilannetta.

Kymmenen ottelua kahtena päivänä. Isot panokset pudotuspelejä ja putoamiskarsintoja silmällä pitäen. Näistä on tehty tuleva miesten Tennisliiga-viikonloppu ennen runkosarjan päätöskierrosta 27.1. Lauantain kierroksen kokoonpanot julkaistaan Tennisliigan kotisivuilla perjantaina noin klo 12:00. Naisten Tennisliigassa on jäljellä enää viimeinen kierros ja se pelataan samaan aikaan miesten kanssa tammikuun viimeisenä lauantaina.

Seuraa ainakin näitä:
1) Hallitseva mestari Sata-Tennis kohtaa turkulaisen TVS:n kotiluolassaan 13.1. klo 17:00. Ottelussa on isot panokset pudotuspeleihin pääsyn suhteen. Lisäksi tennishallien käytävillä on kuulunut huhupuheita, että TVS:n riveissä saatettaisiin nähdä Jarkko Nieminen. Sata-Tenniksen ykköspelaajana on Harri Heliövaara, joka äskettäin avasi kautensa upeasti etenemällä Hong Kongin ITF $15,000 turnauksen kaksinpelin loppuotteluun.

2) Kestomenestyjä GT:n kotiottelut lauantaina klo 17:30 Smashia ja sunnuntaina klo 11:00 TVS:a vastaan. Freedom Fund Arenalla on varmasti latautunut kotijoukkue, joka tarvitsee kotiyleisönsä tuen kääntääkseen kurssinsa.

3) HVS, HLK, Smash ja TaTS ovat liigan kärjessä kolmen pisteen sisällä toisistaan. HLK ja TaTS kohtaavat toisensa lauantaina klo 17:30 Meilahdessa sekä HVS ja Smash kamppailevat sunnuntaina klo 14:30 Talin Tenniskeskuksella. Jokaisen joukkueen tähtäimessä on sijoittuminen kahden parhaan joukkoon ja eteneminen suoraan välierävaiheeseen. Lisäksi Smash-Kotka ja Sata-Tenniskin pyrkivät varmasti vielä kohentamaan runkosarjasijoituksiaan saadakseen kotiedun pudotuspeleihin. Smash-Kotka ja TaTS pelaavat vastakkain sunnuntaina klo 12:00 Tampereella.

TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup -leirillä… →