Miesten TEHO Sport Tennisliigan puolivälierät lauantaina ja välierät sunnuntaina

7.2.2019  |  13:33  |  Ennakot

Myös miesten TEHO Sport Tennisliigan pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna, kun lauantaina isketään puolivälierät ja sunnuntaina välierät. Lue alta ennakkoasetelmat viikonlopulle – naisten ennakon voit lukea täältä.

Kausi huipentuu 9.3. Talin Tenniskeskuksella pelattaviin pronssi- ja mestaruusotteluihin.

TVS ja GT vastakkain 1. puolivälierässä Turussa

Jarkko Nieminen Areenalla Turussa kohtaavat runkosarjan neljäs TVS-Tennis ja viides Grani Tennis – ottelut käynnistyvät klo 11:30. Molempien joukkueiden vahvat loppukaudet varmistivat pääsyn pudotuspeleihin tiukassa keskikastissa.

Viime kaudeksi takaisin liigaan nousseet turkulaiset aloittivat kauden voitolla ennen ajautumista tappioputkeen. TVS oli lopulta loppukauden yksi kuumimmista joukkueista voittamalla neljä viidestä viimeisimmästä ottelustaan. GT:n kausi on ollut todellista vuoristorataa. Joukkue saalisti vain viisi pistettä viidestä avausottelustaan ja ajautui sarjan häntäpäähän. Joulukuun kaksi tasapeliä ja tammikuussa otetut kaksi täyttä pistepottia nostivat kauden 2014-2015 mestarin kuitenkin pudotuspeleihin.

TVS on viimeisin joukkue, joka on voittanut GT:n. Keskinäinen runkosarjakohtaaminen pelattiin joulukuussa niin ikään Turussa ja kotijoukkue oli vahvempi voitoin 3-1. Pelaavat kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 15:00. TVS:n puolelta suurella todennäköisyydellä kentällä nähtäneen runkosarjan kaksinpelitilaston voittanut Juho Paukku, joka pelasi kaikissa runkosarjan otteluissa. Joukkueessa ovat lisäksi eniten vastuuta kantaneet kauden aikana tehotrio Ruotsista Karl Friberg, Fred Simonsson ja Jonathan Mridha sekä kolmospelaajan paikalla on nähty Eero Antonen, Emil Koskikuru, Mikael Anttinen, Noah Johansén, Filip von Troil ja Olli Kesti. Vierasjoukkue GT on luottanut ykköspelaajana enimmäkseen puolalaiseen Andriej Kapakseen ja kerran virolaiseen Jürgen Zoppiin. Kakkospelaajana on pelannut Verneri Tuomi ja kolmospelaajana liigan yksi tehokkaimmista kolmospelaajista Mikael Martikainen.

TVS:n Juho Paukku voitti eniten kaksinpelejä runkosarjassa ja GT:n Mikael Martikainen oli neljänneksi tehokkain

Seuraa näitä:
1) Ykköspelaajien kohtaaminen on aina ennakkoon kova ottelu – toisiko TVS jälleen ruotsalaisia ammattilaispelaajia kentälle ja nähtäisiinkö GT:n entinen ammattilainen Kapas vai nykyinen ammattilainen Zopp myös kentällä?
2) Joukkueiden pistehampaat runkosarjassa: Paukku (TVS) ja Martikainen (GT)

HLK isännöi Smashia 2. puolivälierässä Helsingin Meilahdessa

Toisessa puolivälierässä kohtaavat viime kauden hopeamitalisti ja runkosarjan kolmas Helsingin Lawn-Tennis Klubi ja runkosarjan kuudes Smash. HLK isännöi ottelua klo 17:00 alkaen Meilahden Liikuntakeskuksella Helsingissä.

Seurojen keskinäisen runkosarjaottelun joulukuussa voitti HLK puhtaasti 4-0. Tuolloin HLK:n ykkösenä pelasi suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen (ATP-143). HLK:n alkukausi oli voittoisa, kun kuusi ensimmäistä ottelua päättyi voittoihin. Runkosarja päättyi kuitenkin kolmeen perättäiseen tappioon, mikä syöksi joukkueen ulos suoralta välieräpaikalta. Smash oli puolestaan tasaisen vahva saalistaen kolme voittoa ja neljä tasapeliä. Molemmat joukkueet ovat ilmaisseet tavoitteekseen mitalipelit, joten luvassa on varmasti kiihkeä kamppailu Meilahdessa.

HLK:n Karl Kiur Saar ja Smashing Vladimir Ivanov toivat eniten pisteitä kaksinpeleistä joukkueillensa runkosarjassa

Kotijoukkue HLK:n syömähampaat runkosarjassa olivat viime vuoden tapaan virolainen Karl Kiur Saar ja Masi Sarpola. Lisäksi joulukuussa käytettävissä ollut Laaksonen toi arvokkaita pisteitä joukkueelle. HLK:n edustusasun ovat pukeneet yllensä tällä kaudella myös Ville Liukko, Mikko Rouvala, Matti Manninen, Oliver Wesamaa ja Oskar Stumpf. Smashille arvokkaita pisteitä ovat eniten tuoneet Vladimir Ivanov (ITF-496) kaksinpelissä ja kaksikko Ivanov/Jesper Saarni nelinpelissä. Lisäksi joukkuetta ovat vahvistaneet Hermanni Tiainen, Matias Järvi, Anttoni Kinnunen, Jussi Tiainen, Mika Kosonen ja Jason Sormunen. Pelaavat kokoonpanot julkaistaan siis perjantaina klo 15:00.

HLK:n ja Smashin ottelusta on tarjolla livestream täältä.

Seuraa näitä:
1) HLK:n Saar ja Sarpola sekä Smashin Ivanov lukeutuvat sarjan kovimpiin kaksinpelaajiin
2) Mielenkiintoiset nelinpelit: molemmilla joukkueilla löytyy vahvaa nelinpeliosaamista – runkosarjassa duo Ivanov/Saarni oli vakuuttava ja viime kauden paras pari Saar/Sarpola on myös vaarallinen

HVS ja Smash-Kotka odottavat välierävastustajiaan sunnuntaille

Miesten runkosarjassa ottelu saattoi päättyä tasan, mutta pudotuspeleissä pelataan ratkaisuun asti. Eli pudotuspeleissä pelataan kolme kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä tarvittaessa.

Puolivälieriä seuraavat tarkalla silmällä runkosarjan kaksi parasta joukkuetta hallitseva mestari HVS-Tennis ja Smash-Kotka. Joukkueiden välierävastustajat selviävät lauantaina, kun puolivälierät on saatu pelattua. Välierävastustajat menevät runkosarjavoittaja HVS:n valintaprioriteetin mukaan. Välieristä on tarjolla livestreamit täältä.

Välierien kokoonpanot selviävät vasta sunnuntaina ennen otteluiden alkua. HVS on kuitenkin jo ilmoittanut, että se peluuttaa kaksinpeleissä kovaa ammattilaistrio italialainen Matteo Viola (ATP-267), Emil Ruusuvuori (ATP-405) ja Otto Virtanen (ITF-560).

Miesten välierät sunnuntai 10.2.
HVS – HLK/Smash/TVS/GT | 10:30 | Talin Tenniskeskus, Helsinki | Livestream
Smash-Kotka – HLK/Smash/TVS/GT | 11:00 | Kotkan Tennishalli | Livestream

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 6/2019 – →