Miesten TEHO Sport Tennisliigan jatkopeleihin HVS, Smash-Kotka, HLK, TVS, Smash ja GT

26.1.2019  |  22:18  |  Raportit, Seurat

Miesten TEHO Sport Tennisliigan runkosarjan päätöskierros tarjosi dramaattisia hetkiä. Loppujen lopuksi runkosarjan kärkikaksikon muodostavat HVS-Tennis ja Smash-Kotka, jotka etenevät suoraan välieriin. Puolivälieriin ylsivät Helsingin Lawn-Tennis Klubi, TVS-Tennis, Smash ja Grani Tennis.

Tennisliigasta putoaa suoraan I-divisioonaan Porin Verkkopalloseura ja Sata-Tennis ajautui karsintoihin.

Kotkan Tennishallilla kohtasivat ennen kierrosta kolmantena ollut Smash-Kotka ja toisena majaillut viime vuoden hopeamitalisti HLK. Ottelussa oli panoksena runkosarjan toinen sija, eli eteneminen suoraan välieriin. Smash-Kotkan oli voitettava ottelu mieliäkseen nousta HLK:n ohitse – tämän joukkue myös lopulta teki vakuuttavaan tyyliin. Kaksinpeleissä Ivan Nedelko (Smash-Kotka) voitti Karl Kiur Saarin (HLK) 6-2, 6-2, Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka) kukisti Matti Mannisen (HLK) 6-1, 7-6 ja Leevi Säätelä oli Oscar Stumpfia etevämpi 6-3, 6-0. Tämä riitti jo kotijoukkueelle HLK:n ohi nousemiseen, mutta asia sinetöityi vielä Nedelkon ja Säätelä voitettua nelinpelissä Saarin ja Stumpfin 6-3, 6-4.

– Todella loistava fiilis. Pelasimme vahvan runkosarjan lopun, mikä nosti meidät suoraan välieriin. Välitavoite on saavutettu, nyt nautitaan ja kohta käännetään katseet jatkoon. Tärkeimmät pelit ovat vasta edessä ja lopullinen tavoite on vielä kaukana, kommentoi Smash-Kotkan kapteeni Pasi Ahti.

Smash-Kotkan Vesa Ahti, Valtteri Ahti, Ville-Petteri Ahti, Ivan Nedelko, Pavel Shchaya-Zubrov ja kapteeni Pasi Ahti

Loistavan alkukauden pelannut Variston Tennis joutui runkosarjan päätökseen pahasti siipirikkoisena. Ennen kierrosta seitsemäntenä ollut GT hyödynsi tämän voittamalla vieraansa puhtaasti 4-0. Kaksinpelit päättyivät GT:n pelaajien juhliin, kun Andriej Kapas voitti Jussi Salmion 6-4, 6-2, Verneri Tuomi päihitti Antti Pelkosen 6-3, 6-2 ja Mikael Martikainen oli voitokas Tommi Studea vastaan luvuin 6-1, 6-1. Nelinpelissä Kapas/Tuomi voitti niin ikään vaivattomasti kaksikon Salmio/Pelkonen lukemin 6-3, 6-2. Puhtaalla voitolla GT nousi VarTe:n kanssa tasapisteisiin – tasapisteissä paremmuus ratkeaa keskinäisen ottelun perusteella, eli GT sijoittuu lopulta sarjan kuudenneksi ja pääsee pudotuspeleihin. Tennisliigan kotisivuilla näkyy sarjataulukko virheellisesti johtuen koodausvirheestä – GT on siis VarTe:n yläpuolella.

Suoran putoamisen kannalta kriittisessä ottelussa kohtasivat Tampereen Tennisseura ja Porin Verkkopalloseura. Kokenut TaTS:n joukkue onnistui kotikentällään varmistamaan sarjapaikkansa. TaTS karkasi kaksinpelien jälkeen 3-0 johtoon: Lauri Kiiski oli vahvempi Patrick Stenforsia 6-2, 6-3, Roni Rikkonen voitti tiukasti kahdessa erässä Marcus Stenforsin 7-5, 6-4 ja Tero Vilen taisteli voiton Tuomas Mannerista 4-6, 6-1, 10-7. TaTS otti myös nelinpelistä voiton, kun Kiiski/Rikkonen voitti duon P. Stenfors/Manner 7-5, 3-6, 10-8. Tuloksen myötä PVS jää sarjan hännille ja tippuu ensi kaudeksi I-divisioonaan.

Helsingin Laajasalossa sai Sata-Tennis lopulta huokaista helpotuksesta, vaikka joukkue hävisi Smashille puhtaasti 4-0. Smashille voitot olivat tärkeitä ja niiden ansiosta joukkue ylsi pudotuspeleihin. Sata puolestaan on toiseksi viimeinen ja karsii paikastaan ensi kauden liigaan.

  • Aleksi Tuukkanen, Sata – Vladimir Ivanov, Smash 2-6, 3-6
  • Roope Kailaheimo, Sata – Jason Sormunen, Smash 5-7, 2-6
  • Iiro Vasa, Sata – Hermanni Tiainen, Smash 3-6, 4-6
  • Tuukkanen/Ilja Orre, Sata – Ivanov/Jesper Saarni, Smash 2-6, 5-7

Talin Tenniskeskuksella jo runkosarjan voiton varmistanut hallitseva mestari HVS isännöi turkulaista TVS:aa. Pirteästi läpi kauden pelannut TVS otti komean vierasvoiton. Kaksinpeleissä TVS:n voitot tulivat ykkös- ja kakkospelaajien otteluista – ruotsalainen Karl Friberg (TVS) voitti Sami Huurinaisen (HVS) 6-4, 6-2 ja samoin lukemin päihitti Juho Paukku (TVS) Ville Tuovisen (HVS). Kolmospelaajien ottelussa HVS:n Eemeli Jämsen voitti turkulaisten Filip von Troilin 6-3, 6-2. Nelinpelissä TVS:n Friberg/Paukku kukisti HVS-kaksikon Jämsen/Emil Ruusuvuori 6-4, 6-1.

Miesten puolivälierät 9.2. ja välierät 10.2.

Miesten sarjakausi jatkuu naisten tapaan helmikuun toisena viikonloppuna. Puolivälierät pelataan lauantaina 9. päivä ja sunnuntaina 10. päivä ovat vuorossa välierät. Suoraan välieriin etenivät siis HVS ja Smash-Kotka. Puolivälierissä kohtaavat HLK ja GT sekä TVS ja Smash.

Sarjan viimeiseksi jäänyt PVS tippuu I-divisioonaan ensi kaudeksi. I-divisioonan johdossa on tällä Smash-Kotkan kakkosjoukkue, joka ei voi nousta Tennisliigaan. Tällä hetkellä suoran nousijan paikalla on Karjalan Tennis ja karsintoihin Sata:a vastaan olisi asettumassa Valkeakosken Tennis.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Peers taipui Australian… →