Miesten TEHO Sport Tennisliiga: suistaako kauden yllättäjä GT hallitsevan mestarin HVS:n valtaistuimelta?

6.3.2019  |  19:26  |  Ennakot

TEHO Sport Tennisliiga huipentuu tulevana lauantaina Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. Finaalitapahtumassa pelataan pronssiottelut klo 10:00 alkaen ja finaalit aikaisintaan klo 14:00 alkaen.

Miesten mestaruusottelussa kohtaavat hallitseva mestari HVS-Tennis ja kauden yksi suurimmista yllättäjistä Grani Tennis. Pronssimitaleista pelaavat Smash-Kotka ja Helsingin Lawn-Tennis Klubi.

LIPUNMYYNTI

Onnistuuko HVS puolustamaan mestaruuttaan vai kruunaako GT uskomattoman kautensa?

Miesten loppuottelussa ennakkosuosikin viitan ottaa kantaakseen HVS. Joukkue jatkoi runkosarjassa viime kaudella alkanutta voittomarssiaan. HVS:n liigavauhti on ollut viimeiset kolme kautta nousukiidossa: 2015-2016 pronssia, 2016-2017 hopeaa ja 2017-2018 kultaa. Tämän vuotisessa runkosarjassa helsinkiläiset ottivat seitsemän vakuuttavaa voittoa putkeen – runkosarjan lopussa joukkue tyytyi yhteen tasapeliin ja siipirikkoisena kärsittyyn tappioon. Välierässä joukkue murskasi HLK:n viime kauden finaalin uusinnassa suoraan 3-0 otteluvoitoin.

– Yllättävän helpolla tuli välierävoitto. Katseemme ovat finaalissa ja tavoitteenamme on mestaruus, kertoi HVS:n kapteeni Saku Siivonen.

HVS:n Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Matteo Viola, Sami Huurinainen ja kapteeni Saku Siivonen

Finaalivastustaja GT on puolestaan tehnyt lähes uskomattoman matkan nousemalla loppuotteluun alkukauden suurista vaikeuksista huolimatta. GT sai ensimmäisistä viidestä ottelusta kasaan vaivaiset viisi pistettä, mutta runkosarjan toinen puolisko osui nappiin ja joukkue selviytyi pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä vuoden 2014-2015 mestarit tiputtivat vieraskentillä puolivälierässä TVS-Tenniksen ja välierissä runkosarjan toisen Smash-Kotkan.

– Tavoitteemme ovat eläneet kauden mittaan ja nyt finaalipaikan myötä se on luonnollisesti mestaruus, kommentoi välierän jälkeen kapteeni Gabor Lovro.

GT:n Andriej Kapas oli vahvasti viemässä joukkuettaan finaaliin

HVS ja GT kohtasivat kauden avausviikonloppuna lokakuussa juurikin Talin Tenniskeskuksella. Avaustapahtumassa HVS vei pidemmän korren puhtaasti 4-0 otteluvoitoin (lue lisää).

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 15:00 sarjan kotisivuilla täällä. Viimeisimmissä otteluissaan GT on luottanut kolmikkoon Andriej Kapas, Verneri Tuomi ja Mikael Martikainen. HVS puolestaan peluutti välierissä Emil Ruusuvuorea ja Otto Virtasta sekä italialaista Matteo Violaa. Ruusuvuori ja Virtanen ovat parhaillaan ammattilaisturnauksissa ulkomailla sekä runkosarjassa vakuuttavasti ja paljon pelannut Patrik Niklas-Salminen on toipumassa ranneleikkauksesta. Joten nähtäväksi jää minkälaisella miehistöllä HVS lähtee puolustamaan mestaruuttaan.

LIPUNMYYNTI

Pronssiottelussa vastakkain Smash-Kotka ja HLK

Tänä vuonna pelataan myös pronssisista mitaleista. Miesten pronssiottelussa ovat vastakkain runkosarjan toinen ja kolmas, Smash-Kotka ja HLK. Viime kaudella HLK:n pelaajien kauloihin ripustettiin hopeiset mitalit ja Smash-Kotka ansaitsi pronssia.

Smash-Kotkan miehet Vesa Ahti, Valtteri Ahti, Ville-Petteri Ahti, Ivan Nedelko, Pavel Shchaya-Zubrov ja kapteeni Pasi Ahti (kuvasta puuttuu Leevi Säätelä).

Molemmat joukkueet olivat runkosarjassa hyvässä vauhdissa ja kaksikko ratkaisikin runkosarjan päätöskierroksella suoran välieräpaikan kohtalon. Tuossa ottelussa olivat kotkalaiset kotikentällään vahvempia puhtaasti 4-0 (katso tulokset).

HLK nousi välieriin trillerimäisellä voitolla Smashista 3-2, mutta joutui taipumaan selvästi HVS:lle. Välierässä Smash-Kotka tuli puolestaan GT:n yllättämäksi kotikentällään 1-3.

HLK:n yksi kauden kohokohdista oli seuran järjestämä superviikonloppu joulukuussa

Pronssimitaleista käydään varmasti kova taisto kahden vahvan joukkueen kesken. Myös pronssiottelun kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 15:00.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 10/2019 – →