Koululaisten mestaruuskilpailut saatu päätökseensä 40. kerran peräkkäin

30.12.2018  |  15:33  |  Raportit, Seurat

Vuoden 2018 voittajakuva

Jo 40. kerran peräkkäin järjestetty Koululaisten mestaruuskilpailu saatiin päätökseensä sunnuntaina Talin Tenniskeskuksella.

– Yli 500 ilmoittautumista tuli tämän vuotiseen kilpailuun, mikä oli muutama kymmenen enemmän kuin viime vuonna – eli hieman kasvua. Ottelut sujuivat alusta loppuun hyvin ja kentillä nähtiin monia hienoja sekä rehtejä otteluita, kommentoi kilpailunjohtaja Gabor Lovro.

Koululaisten mestaruuskilpailut ovat tenniksen suurin junioriturnaus Suomessa. Mukana kilpailuissa oli tänä vuonna 347 alakoululaista, 112 yläkoululaista ja 61 lukioikäistä. Otteluita neljän päivän sisään pelattiin yhteensä 664. Koululaiset mittelivät mestaruuksista 21 luokassa.

– Hieno turnaus oli jälleen kerran. Kyllä tällaiselle turnaukselle on tilausta – paljon pelaajia mukana ja yhteisöllistä tunnelmaa, sanoi HVS-Tenniksen toiminnanjohtaja Pekka Mäkelä.

KATSO KUVAGALLERIA FINAALIPÄIVÄSTÄ

Tuomiselle mestaruuden lisäksi Mikko Pässi -palkinto

10-vuotias Emma Tuominen (Smash) oli vahvassa vireessä alakoulun tyttöjen Stage 1 -sarjassa. Tuominen ei hävinnyt erääkään vihreäpisteisillä palloilla pelatussa sarjassa. Loppuottelussa hän voitti Irina Rissasen (TaTS) 6-1, 6-2.

Emma Tuominen

Mestaruuden lisäksi Tuominen sai arvostetun Mikko Pässi -palkinnon. Palkinto myönnetään Suomen Tennisliiton toimesta vuoden parhaalle juniorille – urheilullisten suoritusten lisäksi valintakriteereinä ovat positiivisuus ja hyvä käytös. 10-vuotias Tuominen esiintyi erittäin vahvasti Cinia Junior Grand Prix -kiertueella voittaen useamman osakilpailun sekä vuoden huipentaneen Masters-päätösturnauksen.

Emma Laine ojensi Mikko Pässi -palkinnon Emma Tuomiselle

Alakoulun poikien Stage 1 -sarjan mestariksi pelasi Miro Savolainen (TaTS). Minitenniksen voittajia ovat Siiri Metsäranta (V-P) ja Aatu Niemelä (Smash) sekä miditenniksen isoimmat pokaalit nostivat ilmaan Milla Kotamäki (TaTS) ja Alex Tuomolin (HVS).

Aatu Niemelä

Alakoulujen normaaleilla palloilla pelatuissa sarjoissa iskivät mestareiksi Kaisla Mattila (TVS) ja Markus Vainikka (Smash).

Minetti kolmantena vuonna peräkkäin mestaruuteen Koululaisten mestaruuskilpailuissa

Tampereen Tennisseuran 17-vuotias Martina Minetti viihtyy erinomaisesti vuoden päättävässä turnauksessa. Minetti voitti jo kolmantena vuotena peräkkäin kaksinpelisarjan, kun hän puolusti onnistuneesti lukion tyttöjen mestaruutta. Loppuottelussa TVS-Tenniksen Cecilia Johansénin oli valitettavasti luovutettava ottelu ensimmäisen erän puolivälissä kovan flunssan vuoksi. Minettin komea voittoputki alkoi vuonna 2016 yläkoulun kaksinpelistä.

Martina Minetti

Lukion poikien kaksinpelin mestariksi pelasi Anttoni Kinnunen (Smash). Yläkoulun kaksinpelisarjoissa vahvimpia olivat Asta Miettinen (ÅLK) ja Arttu Ronkainen (BTK).

Parhaimmat koulut, kisahenkisin valmentaja ja Fair Play -tunnustukset myönnettiin myös

Yksilösuoritusten lisäksi turnauksessa palkitaan parhaimmat koulut. Tänä vuonna paras alakoulu on Granhultskolan (Kauniainen), yläkoulu S:t Olofsskolan (Turku) ja lukio Pohjois-Haagan Yhteiskoulu (Helsinki).