Kontinen/Peers puolivälieriin Australian avoimissa – Virtanen aloittanut myös voitoilla

20.1.2019  |  10:09  |  Raportit

Henri Kontinen ja John Peers ovat edenneet puolivälieriin Australian avoimissa. Kolmannella kierroksella kukistui moldovalainen Radu Albot ja tunisialainen Malek Jaziri 7-6(5), 6-4.

Ensimmäisen erän alkuun nähtiin kaksi murtoa. Ensin Albot/Jaziri mursivat Kontisen syötön siirtyen 2-1 johtoon, mutta heti perään Kontinen/Peers ottivat vastamurron Albotin syöttäessä. Tämän jälkeen mentiin tasatahtia tilanteeseen 5-4, jolloin Kontinen/Peers pääsivät yrittämään Jazirin syötössä kertaalleen erävoittoa – tunisialaisen hyvät syötöt kuitenkin tasoittivat tilanteen. Vuoristoratamainen avauserä sai jatkoa, kun parit mursivat toistensa syötöt vielä kertaalleen ja edettiin tiebreikkiin. Erän veivät lopulta nimiinsä Kontinen/Peers voittamalla tiebreikin 7-5.

Toiseen erään asteli rentoutuneempi suomalais-australialaispari ja heti erän alkuun he ottivat tärkeän murron. Kontinen ja Peers karkasivat jo 5-1 johtoon, mutta Albot/Jaziri heräsivät vielä kertaalleen taisteluun. Lopulta kuitenkin Peersin syöttövuoro toi helpotuksen ja paikan puolivälieriin eräluvuin 7-6(5), 6-4.

– Vielä on muutamia askeleita otettavana (mestaruuteen). Menemme ottelu kerrallaan, mutta olisihan se hienoa voittaa uudelleen täällä, kertoi Kontinen kenttähaastattelussa.

Puolivälierässä vuoden 2017 mestarit kohtaavat voittajat ottelusta [3] Jamie Murray (GBR)/Bruno Soares (BRA) – Nikola Mektic (CRO)/Kevin Krawietz (GER). Vastustaja selviää maanantaina. Viime vuonna Kontinen/Peers putosivat Australiassa toisella kierroksella, joten tämän vuotuinen turnaus on jo nyt edennyt huomattavasti paremmin. Tulos sivuaa myös parin viime kauden parasta Grand Slam -tulosta.

KAAVIOT

Virtanen jatkoon poikien kaksin- ja nelinpelissä

Otto Virtanen on aloittanut Australian avoimet kahdella taisteluvoitolla. Lauantaina kaksinpelin avauskierroksella kolmanneksi sijoitettu Virtanen voitti australialaisen villin kortin turnaukseen saaneen Stefan Storchin 6-1, 6-7, 7-6 (10-6). Virtanen selvitti kolmannessa erässä vastustajan viisi ottelupalloa. Toisella kierroksella Virtanen kohtaa ruotsalaisen Gustaf Strömin – ottelu pelataan maanantaiaamuna kentällä 22.

Virtanen ja Storch kohtasivat myös sunnuntaina nelinpelin avauskierroksella. Ykköseksi sijoitetut Virtanen ja Rinky Hijikata (AUS) kukistivat tiukassa väännössä parin Storch/Bu Yunchaokete (CHN) 6-4, 6-7, 10-8.