Ketola jatkoon US Openissa

2.9.2004  |  11:20

Jeff Morrison kukistui neljässä erässä

Tuomas Ketola (ATP 277) otti keskiviikkona jo neljännen voittonsa vuoden viimeisessä Grand Slam-turnauksessa, US Openissa, New Yorkissa kukistaessaan kaksinpelin pääsarjan ensimmäisellä kierroksella USA:n Jeff Morrisonin (ATP 98).
Ketolan syöttö toimi mainiosti 17 minuuttia kestäneessä ensimmäisessä erässä, jossa hän teki mm. kuusi läpisyöttöä. Erä meni Ketolalle 6-1. Toisessa erässä myös Morrison pääsi peliin mukaan ja vei sen 37 minuutissa 6-3. Kolmas erä päättyi 34 minuutissa samoin lukemin Ketolalle. Neljäs erä alkoi Ketolalta hyvin. Hän mursi heti Morrisonin syötön ja lähellä oli toinen murto erän viidennessä pelissä, kun Ketola johti sitä 0-40. Hän ei kuitenkaan pystynyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen, vaan reistailevan syöttönsä vuoksi menetti kolme peliä myöhemmin oman syöttönsä. 4-4:stä edettiin 6-6:een ja tie-breakiin, jossa Morrisonilla oli peräti viisi eräpalloa. Ketola kesti ja vei tie-breakin 10-8. Neljättä erää pelattiin minuuttia vaille tunti.
Ketola eteni pitkän uransa ensimmäisen kerran Grand Slam-turnauksen toiselle kierrokselle.
Ketola on kerännyt palkintorahaa jo 25.000$ ja ATP-pisteitäkin 50. Ketola rankingsijoitus nousee noin 50 pykälää.
Toisella kierroksella Ketola saa vastaansa 10 vuotta itseään nuoremman tsekki Tomas Berdychin, joka olympiatenniksessä Ateenassa pysäytti Roger Federerin toisella kierroksella kolmessa erässä. US Openissa Berdych voitti viidessä erässä Ruotsin Jonas Björkmanin. Ketola ja Berdych kohtaavat nyt ensimmäisen kerran.