Israel vei nelinpelin

24.9.2004  |  15:15

Israelin nelinpelipari osoitti paremmuutensa

Israelin ja Suomen Davis Cup-ottelun toisen pelipäivän ohjelma, nelinpeli, veti 3000 katsojaa Israelin kansallisen tenniskeskuksen lehtereille. Paikallinen väki sai, mitä halusi, Jonathan Erlichin ja Andy Ramin voiton Suomen parista Lassi Ketola ja Tuomas Ketola.
Maailman nelinpeliparhaimmistoon kuuluvat Erlich ja Ram veivät voiton tunnissa 36 minuutissa luvuin 6-1, 6-1, 6-1. Suomalaisten pelit tulivat omien syöttöjen pitämisestä: Lassi ensimmäisen ja kolmannen erän kuudennessa pelissä, Tuomas toisen erän ensimmäisessä pelissä. Murtomahdollisuuksia Ketola-parilla toki oli, kun Erlichin syöttö takkuili: ensimmäisessä erässä tämän molemmissa syöttövuoroissa yhteensä kolme palloa, kolmannen erän ensimmäisessä pelissä, jossa Erlich syötti kaikkiaan viisi kaksoisvirhettä, kaksi palloa. Murtomahdollisuuksissa ei kuitenkaan perjantaina onnistuttu. Israelilaiskaksikosta etenkin Ram oli pitelemätön ja hän myös päätti ottelun läpisyöttöön.
Kapteeni Johansén totesi, että Erlichia ja Ramia vastassa olisi voinut olla tällä kertaa vaikka koko Suomen nelimiehinen joukkue ja siltikin olisi voinut tehdä tiukkaa ottaa voittoa.
– Israelilaiset olivat tällä kertaa vain parempia. Ei ole mitään selityksiä tappiolle, totesi Johansén.
Nelinpelin jälkeen niin pelaajat kuin katsojat kiiruhtivat viettämään Yom Kippuria. Suomen joukkue on vuokrannut pyhäksi polkupyörät, sillä autoliikennettä ei maassa juurikaan ole. Israelilaispelaajat vetäytyvät koteihinsa ja ainakin jotkut heistä aloittavat 25 tunnin mittaisen paaston perjantaina klo 17.
– Ennen sitä syömme kaiken ruoan, mitä täällä tenniskeskuksessa on, vitsaili joukkueen kapteeni Jacob Odeed.
Joukkueet pääsevät harjoittelemaan lauantaina auringonlaskun jälkeen ja sunnuntai on päivä, jolloin ratkaistaan, kumpi joukkueista säilyttää paikkansa Davis Cupin Euro-Afrikan 1.ryhmässä ja kumpi putoaa kakkoseen.
Sunnuntain pelit pitäisi aloittaa Jarkko Nieminen, joka kohtaa Harel Levyn.
– Jarkko voi perjantaina jo hieman paremmin, toivotaan, että kahden päivän lepo tekee tehtävänsä ja flunssa on tiessään, totesi Johansén.
Suomi tarvitsee voiton ensimmäisessä kaksinpelissä, jotta Tuomas Ketola pääsisi ratkaisemaan voiton Suomelle. Hän kohtaa Noam Okunin, josta tuli suuri sankari kukistaessaan flunssan väsyttämän Niemisen.