Huikeat taistot luvassa Tennisliigan pudotuspeleissä

8.2.2018  |  12:38  |  Ennakot

Jännitys tiivistyy Tennisliigassa, kun pudotuspelit alkavat lauantaina. Ottelut startataan miesten puolivälierillä sekä naisten välierillä. Sunnuntaina miesten välierässä Helsingin Verkkopalloseuran vahvistuksina nähdään Henri Kontinen ja Emil Ruusuvuori. Tule seuraamaan Suomen parasta tennistä paikan päälle!

Miehillä iskukykyiset joukkueet

Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Smash Helsinki saa vieraakseen Smash Kotkan. Kotkalaiset olivat runkosarjassa viidensiä. Tasainen taisto on seurojen välille luvassa lauantaille, koska palkintona on paikka välierään sunnuntaina. Marraskuun kohtaaminen joukkueiden välillä Kotkan kotihallissa päättyi tasalukemin 2-2.

– Nöyrin mielin tulemme Helsinkiin vieraaksi ja joukkue on iskukykyinen. Odotamme maestro Ivan Nedelkon vahvistusta, ehtiikö hän retkiltään maailmalta tänne vai eikö? Mutta on meillä sitten mikä ketju tahansa ja heiltä mikä ketju tahansa vastassa, niin tasaista tulee, ennakoi Smash Kotkan kapteeni Pasi Ahti.

– Päivän kunto ratkaisee ja tavoitteena on kulta, hän vakuuttaa.

Toisessa välierässä runkosarjan kolmonen Tampereen Tennisseura saa vieraakseen kuutosen eli Sata-Tenniksen. Marraskuun edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi 4-0 Tampereen hyväksi. Tosin silloin Satan ykköstykki Harri Heliövaara pelasi muilla kentillä. Tällä hetkellä Heliövaara pelaa Iso-Britannian ITF Futures turnauksessa ja on torstai aamupäivään mennessä selvittänyt tiensä toiselle kierrokselle kaksinpeleissa ja välieriin nelinpeleissä. Nähtäväksi jää ehtiikö Heliövaara vahvistamaan Satan joukkuetta.

Sunnuntain välieriin valmistautuvat sarjaykkönen HVS ja kakkonen HLK. HVS on saanut riveihinsä todelliset pelimiehet, sillä joukkueessa mukana ovat nelinpelihuippu Henri Kontinen sekä hienon siirtymisen aikuisten sarjaan tehnyt Emil Ruusuvuori. HVS ja HLK saavat sunnuntaina vastustajakseen voittajat lauantain puolivälieristä. HVS saa runkosarjan voittajana valita puolivälierien voittajista mieluisimman vastustajan.

Meilahden liikuntakeskuksella Helsingissä pelaava HLK odottaa luottavaisin mielin välierää.

– Joukkue on iskussa ja päällimmäisenä mielessä on jännittynyt odotus. Jokaista mahdollista vastustajaa vastaan pelattiin runkosarjassa tasuri, joten mahdollisuudet menestykseen ovat hyvät, mietti HLK:n joukkueen kapteeni Gabor Lovro.

– Tulevalla vastustajalla ei näin ollen ole väliä, etenkin kun suuri kotiyleisö on täysillä joukkueen takana. Uskon, että se tuo tarvittavan edun meille tiukoilla hetkillä, Lovro vakuutti.

”Joka matsi täytyy pelata loppuun”

Naisten välieräparit Tennisliigassa ovat HVS -GT ja TaTS -ÅLK. Naisten ylivoimainen runkosarjan ykkönen HVS saa kotonaan vastaansa Grani Tenniksen Kauniaisista.

– Lähdemme oikein iloisin mielin pelaamaan play offia HVS:aa vastaan. Se, että päästiin ylipäätään pudotuspeleihin oli positiivinen yllätys, joten nyt ei ole enää mitään hätää ja kaikki on plussaa, totesi GT-joukkueen pelaava kapteeni Veera Nurmi.

HVS:n pelaajarunko on kivenkova: Sabrina SantamariaEmma LaineOona OrpanaAnastasia KulikovaPeppi Ramstedt ja Laura Hietaranta.

– Odottelemme mielenkiinnolla, ketkä viikonloppuna pelaavat, Nurmi jatkaa.

– Olemme pelanneet hienosti koko kauden. Kausi on ollut jännittävä ja tasainen. Viimeksi hävisimme HVS:lle, mutta pallo on pyöreä ja joka matsi täytyy pelata loppuun ennen kuin mikään on varmaan.

Toisessa välierässä TaTS saa vieraakseen Turun ÅLK:n. Joulukuun taisto joukkueiden välillä meni selvästi TaTS:lle 3-0. Taisto on silti tiukkaa, sillä voittajalle on luvassa paikka finaaliin.

Tennisliigan joukkueiden kokoonpanot julkaistaan huomenna perjantaina klo 12 jälkeen. Tennisliiga huipentuu finaaleihin sekä miehissä että naisissa lauantaina 10. maaliskuuta.

Miesten ottelut

10.02.2018 TaTS – Sata klo 14:00

10.02.2018 Smash – Smash-Kotka klo 12:30

11.02.2018 HLK – ?  klo 11:00

11.02.2018 HVS – ? klo 12:30

Naisten ottelut

10.02.2018 HVS – GT klo 13:30

10.02.2018 TaTS – ÅLK klo 16:30

Tennisliiga.fi

Lauantaina päättyy myös Tennisliigan ykkösdivarin runkosarja. Lue lisää!

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara loisti nelurissa… →