Hietaranta tuplamestariksi ja Rikkonen nelinpelimestariksi Norjassa

2.12.2018  |  16:20  |  Raportit

Suomeen saatiin kolme junioriturnausvoittoa sunnuntaina Norjasta, kun Laura Hietaranta voitti kaksin- ja nelinpelin sekä Roni Rikkonen nelinpelin alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksessa.

”Lopussa olin henkisesti vastustajaa vahvempi”

Hietarannan upea syksy jatkui jälleen tuplamestaruuden merkeissä. Porsche Junior Team Finlandin 14-vuotias taituri juhli kahta mestaruutta myös viikko sitten Pajulahdessa, lue lisää. Kaksinpelissä kolmanneksi sijoitettu Hietaranta ei hävinnyt erääkään matkalla mestaruuteen. Välierissä kaatui viidenneksi sijoitettu Jasmine Conway (GBR) 6-2, 6-3 ja loppuottelussa yhdeksänneksi sijoitettu Tara Zoppas (FRA) 6-2, 6-4.

– Pelasin tosi hyvin ensimmäisessä erässä. Sitten vastustaja paransi peliä tokassa erässä ja en pelannut myöskään taktisesti kauhean hyvin, joten tuli tiukkaa. Lopussa olin henkisesti vastustajaa vahvempi, kommentoi Hietaranta loppuotteluaan.

Nelinpelissä Hietaranta kruunasi turnausviikkonsa yhdessä itävaltalaisen Daniela Glanzerin kanssa. Ykköseksi sijoitetut Hietaranta/Glanzer voittivat loppuottelussa viidenneksi sijoitetut liettualaiset Patricija Paukstyten ja Fausta Zykuten 6-2, 7-6.

TULOKSET

Rikkonen mestariksi viimeisessä junioriturnauksessaan

Poikien puolella saatiin myös juhlan aihetta, kun Roni Rikkonen ja norjalainen Herman Hoeyeraal veivät nelinpelimestaruuden.

Ykköseksi sijoitettu kaksikko oli vähällä tippua toisella kierroksella, mutta kampesi voittoon ja puolivälieriin. Tästä suomalais-norjalaisen duon yhteispeli rentoutui ja parani, eivätkä he hävinneet enää erääkään pelaamissaan kolmessa ottelussa. Finaalissa kukistuivat toiseksi sijoitetut puolalaiset Maks Kasnikowski/Szymon Kielan 7-5, 6-2.

– Tosi hyvät fiilikset jäi kyllä, voittoon on kiva lopettaa junnu-ura! Kaksinpelissä tuli harmittavasti pataan jo puolivälierissä niukasti, mutta tämä nelinpelivoitto maistuu hyvältä, tyytyväinen Rikkonen kertoi.