Heliövaara ja Niklas-Salminen nelinpelin finaaliin ja kaksinpelin välieriin Sveitsissä

6.9.2018  |  21:33  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen

Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen ovat pelanneet hienosti Sveitsin $25,000 ITF-turnauksessa. Molemmat ovat edenneet massalla pelattavan turnauksen kaksinpelin välieriin ja suomalaiskaksikko on myös nelinpelin loppuottelussa.

Vakuuttavaa menoa kaksinpelissä – molemmilla kolme voittoa takataskussa

Heliövaara (ATP-330) ja Niklas-Salminen (ATP-505) ovat Sveitsissä valmistautumassa ensi viikon Davis Cup -nousukarsintaotteluun. Valmistautuminen on sujunut upeasti, kun molemmat ovat napanneet kaksinpelissä jo kolme voittoa. Ykköseksi sijoitettu Heliövaara voitti kahdella ensimmäisellä kierroksella sveitsiläisen Adrien Bosselin (ATP-815) ja saksalaisen Florian Fallertin (ATP-1264) – Niklas-Salminen puolestaan kukisti ensiksi kahdeksanneksi sijoitetun itävaltalaisen Matthias Haimin (ATP-504) ja sveitsiläisen Louroi Martinezin (ATP-1177).

Välieräpaikan Heliövaara varmisti voitolla seitsemänneksi sijoitetusta yhdysvaltalaisesta Alexander Ritschardista (ATP-490) 7-6, 6-2 ja Niklas-Salminen voitti neljänneksi sijoitetun brasilialaisen Bruno Sant´Annan (ATP-456) 6-2, 6-4.

– Tosi hyvin sujunut pelit. Pari ekaa kaksinpeliä oli hieman tuntuman hakemista, mutta puolivälierä oli jo tosi hyvä matsi. Innolla odotan huomista välierää, jossa on vastassa pitkä ja nuori saksalainen, kommentoi Heliövaara.

– Puolivälierän alku oli tosi hyvä. Pystyin pelaamaan takaa aggressiivisesti ja lyömään paljon läpi. Toinen erä oli paljon tiukempi, kaveri alkoi pelaamaan paremmin ja pienestä oli kiinni – sain onneksi tärkeään paikkaan murron ja näin hyvän voiton, kertoi Niklas-Salminen.

Suomalaiset ovat eri puolilla kaaviota, joten he eivät kohtaa semifinaalissa. Heliövaara pelaa saksalaista kolmanneksi sijoitettua Louis Wesselsiä (ATP-437) vastaan ja Niklas-Salminen haastaa villin kortin turnaukseen saaneen sveitsiläisen Sandro Ehratin (ATP-1611, paras ranking 295). Kaksinpelin välierät pelataan huomenna klo 14:00.

KAAVIOT

Nelinpelifinaali perjantaina tsekkiläisparia vastaan

Suomalaiskaksikko on esiintynyt myös nelinpelissä erinomaisesti, sillä he ovat edenneet jo loppuotteluun.

Ykköseksi sijoitettu pari Heliövaara/Niklas-Salminen eteni vaivattomasti välieriin kahdella voitolla. Välierässä verkon toiselle puolelle astelivat neljänneksi sijoitetut Jakub Paul (SUI) ja Heliövaaralle kaksinpelistä tuttu Ritschard. Nelossijoitetut laittoivatkin kunnolla kampoihin vieden ensimmäisen erän 6-3. Heliövaara/Niklas-Salminen onnistui kuitenkin kääntämään ottelun vielä edukseen tiukkojen vaiheiden jälkeen – loppulukemat olivat 3-6, 7-5, 10-6.

– Taas ollaan nelinpelifinaalissa. Ei oltu ihan parhaimmillamme, mutta saimme käännettyä tappioaseman eduksemme. Pelasimme hyvän ottelutiebreikin, joka siivitti sitten voittoon. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle, kertoivat suomalaiset.

Huomisessa loppuottelussa aikaisintaan klo 18:00 vastaan asettuu kolmanneksi sijoitettu tsekkiläispari Petr Nouza/David Skoch.

Suomalaiset ovat voittaneet yhdessä yhteensä viisi ITF-tason nelinpeliä, tänä vuonna he ovat juhlineet mestaruutta yhdessä kolmesti.