Eerola ja Saar Finnish Tour -turnausvoittoihin

26.8.2018  |  17:58  |  Raportit

Emma Eerola (TaTS) nappasi ensimmäisen Finnish Tour -osakilpailuvoittonsa

Vuoden 5. Finnish Tour -osakilpailut pelattiin Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Naisten turnausvoittajaksi iski ensimmäistä kertaa urallaan 16-vuotias Emma Eerola (TaTS) ja miesten mestaruutta juhli 22-vuotias virolainen Karl Kiur Saar.

Eerola juhli ensimmäistä Finnish Tour -turnausvoittoaan

Tampereen Tennisseuran nuori lupaus Emma Eerola onnistui voittamaan ensimmäistä kertaa urallaan Finnish Tour -osakilpailun Lahden Kisapuistossa.

Lahden Verkkopalloseuran (LVS) järjestämässä turnauksessa pelattiin täysi 16 pelaajan kaavio. Turnauksen kulkua hallitsivat neljä kärkisijoitettua pelaajaa: Mariella Minetti (TaTS), Eerola (TaTS), Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Tanja Tuomi (JTS).

Kaikki kärkisijoitetut etenivät välieriin kahdella voitolla ilman erätappioita. Välierissä kohtasivat 19-vuotias Minetti ja 17-vuotias Vehviläinen sekä 16-vuotias Eerola ja 22-vuotias Tuomi. Kaarinan Finnish Tourin voittanut ja nyt kolmanneksi sijoitettu Vehviläinen onnistui yllättämään ykköseksi sijoitetun Minettin tiukasti kahdessa erässä 7-5, 7-6. Myös toinen välierä oli tiukka ja siinä ratkaisu saatiin vasta kolmannessa erässä. Toiseksi sijoitettu Eerola vei lopulta pidemmän korren neljänneksi sijoitetusta Tuomesta eräluvuin 7-5, 2-6, 6-0.

Finaalipari oli kohdannut toisensa tänä vuonna jo kolmeen kertaan. Jokaisella kerralla Eerola oli poistunut kentältä voittajana, viimeksi kesäkuussa 21-vuotiaiden SM-kilpailuissa. Eerola ja Vehviläinen tarjoilivat lahtelaiselle tennisväelle vahvojen peruslyöntien sävyttämän loppuottelun, jossa jouduttiin toisen erän aluksi siirtymään sisälle sateen johdosta. Kuten aikaisemmissa parin tämän vuotisissa kohtaamisissa juhli Eerola lopulta voittoa erin 6-3, 6-4. Kyseessä on 16-vuotiaan tamperelaisen ensimmäinen Finnish Tour -turnausvoitto. Turnausvoitosta Eerolalle 1000 euroa ja Vehviläiselle 500 euroa palkintorahaa.

TULOKSET
KUVA-GALLERIA

Emma Eerola ja Liisa Vehviläinen

Saar marssi mestaruuteen ilman erätappioita

Virolainen Karl Kiur Saar (ATP-1269) nappasi Hämeenlinnassa järjestetyn miesten Finnish Tour -osakilpailuvoiton.

Ennen Hämeenlinnan Finnish Touria Saar pelasi upeasti Talin Tenniskeskuksella järjestetyssä $15,000 ITF-ammattilaisturnauksessa. Virolainen eteni kaksinpelissä aina karsintojen kautta puolivälieriin asti. Lisäksi hän ja Roni Hietaranta pelasivat nelinpelin välierissä.

Hämeenlinnan Tennisseuran (HTS) isännöimässä turnauksessa heitti arpa nelinpeli- ja harjoittelukaverit Saarin ja Hietarannan vastakkain avauskierroksella. Turnauksen toiseksi sijoitettu Saar nappasi revanssin Hietarannasta, joka oli ollut Hyvinkään ITF-turnauksessa etevämpi. Välieriin Saar eteni voitoilla Aleksi Löfmanista (HVS) ja Leevi Säätelästä (Smash-Kotka). Yläkaaviossa turnauksen ykkössijoitettu Harri Heliövaara (Sata) eteni myös vaivatta välieriin voitoilla Valtteri Ahdista (Smash-Kotka), Oliver Wesamaasta (HLK) ja Ristomatti Lanteesta (TaTS).

Karl Kiur Saar

Välierissä olivat kaikki kärkisijoitetut pelaajat, kun Saar kohtasi neljänneksi sijoitetun kovalyöntisen Sami Huurinaisen (HVS) ja Heliövaara kolmanneksi sijoitetun taiturin Lauri Kiiskin (TaTS). Kärkisijoitettu kaksikko ei ollut kuitenkaan yllätettävissä, vaan Saar kirjautti tulostaululle lukemat 7-6, 6-1 ja Heliövaara voitti erin 6-1, 7-5.

Loppuottelussa kohtasivat siis kaksinpelin maailmanlistan 330. Heliövaara ja 1269. Saar. Finaalissa Saar jatkoi vahvojen ja varmojen peruslyöntiensä esittelyä. Ensimmäinen erä oli tiukka ja se ratkesi yhden murron turvin virolaisen hyväksi 6-4. Toisessa erässä Heliövaara ei pystynyt enää vastaamaan Saarin menoon, vaan virolainen kruunattiin mestariksi lukemin 6-4, 6-0. Voitostaan Saar kuittasi 2000 euroa ja Heliövaara 1000 euroa palkintorahaa.