Davis Cup: Suomi ja Egypti tasatilanteesta päätöspäivään

14.9.2018  |  16:33  |  Ennakot, Raportit

Suomen, Cinia Davis Cup Team Finland, ja Egyptin välisessä nousukarsintaottelussa on ensimmäinen pelipäivä takana. Emil Ruusuvuoren oli taipuminen, mutta Harri Heliövaara toi Suomen tasoihin. Eurooppa/Afrikka -ryhmän I-divisioonaan nousija ratkeaa huomenna.

Ruusuvuori: ”Tosi tiukka vääntö”

Emil Ruusuvuoren (ATP-391) ja Mohamed Safwatin (ATP-191) kohtaamisesta osattiin odottaa tasaväkistä. Viime vuoden marraskuussa Ruusuvuori voitti Safwatin Helsingin ITF-turnauksessa ja eteni lopulta turnausvoittoon. Tällä kertaa kotikenttäetu oli egyptiläisen puolella.

Safwat avasi ensimmäisen erän terävämmin ja otti heti murron, mutta Ruusuvuori kampesi itsensä tasoihin erän puolivälissä. 19-vuotias suomalainen oli hienoisessa hallinnassa johtaessaan 4-3, mutta Safwatin vahva puolustuspeli käänsi erän lopulta hänen edukseen yhden murron turvin 6-4. Toisen erän alku meni täysin samalla kaavalla – Safwat mursi ensin ja sitten Ruusuvuori tuli tasoihin ja johtoasemaan. Edelleen ottelu noudatteli samaa kaavaa: Ruusuvuori hallitsi pelin kulkua takarajan päältä ja Safwat puolusti todella taitavasti. Lopulta puolustustaistelu toi voiton egyptiläiselle erin 6-4, 7-6(7). Toisessa erässä Ruusuvuorella oli yhteensä kymmenen eräpalloa tilanteissa 5-4, 6-5 ja tiebreikissa, mutta egyptiläinen selvitti ne.

– Oli tosi tiukka vääntö. Ensimmäisessä erässä oli vähän haasteita palautuksen kanssa, kun totuttelin kenttään ja massapeliin. Koko ajan itse pystyin parantamaan peliä. Sitten oli toinen erä todella lähellä, en tiedä montako eräpalloa siinä oli, mutta aika monta. Olisi ollut kiva päästä kolmanteen erään haastamaan, Ruusuvuori kommentoi otteluaan.

Heliövaara: ”Tosi hyvä matsi ja mahtava fiilis”

Toisessa kaksinpelissä Suomen ykköspelaaja Harri Heliövaara (ATP-330) kohtasi Egyptin kakkospelaajan Karim-Mohamed Maamounin (ATP-373).

Molemmat pelaajat aloittivat ottelun vahvojen syöttöjen ja sitä seuraavan peruslyönnin sävyttämänä. Tilanteessa 4-3 pääsi Heliövaara ensimmäistä kertaa kunnolla kiinni vastustajansa syöttöön ja muutamien palautusläpilyöntien avustamana otti murron. Heti perään suomalainen sinetöi ensimmäisen erän itselleen lukemin 6-3. Toisessa erässä Heliövaaran peli vapautui entisestään ja hän otti kuskin paikan itsellensä vahvan syöttö- ja palautuspelin turvin. Toinen erä menikin nopeasti luvuin 6-2 ja näin maaottelu on ensimmäisen päivän jälkeen 1-1.

– Oli just sellainen ottelu kuin ajattelinkin, harvoin pystyy pitämään pelisuunnitelman kasassa ihan alusta loppuun. Eli tarkkaa syöttötyöskentelyä ja syöttöjen jälkeen otin nopesti toiset pallot. Ei ollut vastustajalla mitään asiaa syötöissäni yhtä peliä lukuunottamatta. Oli koko ajan sellainen fiilis, että pystyn murtamaan vastustajan kerran tai kaksi kertaa erässä ja niinhän se menikin. Tosi hyvä matsi ja mahtava fiilis, tyytyväinen Heliövaara kommentoi tasoitettuaan maaottelun.

Maaottelu ratkeaa lauantaina – kumpi nousee I-divisioonaan?

Ottelut jatkuvat huomenna siis tilanteesta 1-1. Huomenna pelit alkavat klo 10:00 paikallista aikaa nelinpelillä, jonka jälkeen ovat vuorossa kaksi kaksinpeliä. Alustavasti maat ovat nimenneet seuraavat pelaajat huomiselle:

Nelinpeli: Mohamed Safwat (4-peli ATP-445)/Sherif Sabry (4-peli ATP-1075) – Henri Kontinen (4-peli ATP-8)/Patrik Niklas-Salminen (4-peli ATP-265)
Kaksinpeli: Mohamed SafwatHarri Heliövaara
Kaksinpeli: Karim-Mohamed MaamounEmil Ruusuvuori