Ammattilaisia TEHO Sport Tennisliigassa – Henri Laaksonen tähdittää viikonloppua

29.11.2018  |  19:27  |  Ennakot

Henri Laaksonen vahvistaa HLK:n rivejä seuraavilla TEHO Sport Tennisliiga -kierroksilla

TEHO Sport Tennisliigan taso on koventunut vuodesta toiseen ja tämäkään kausi ei tee poikkeusta. Kotimaisten kärki- ja ammattipelaajiemme lisäksi ulkomailta tulevat ammattilaispelaajat ovat tuttu näky liigakentillä.

Liigakausi 2018-2019 avattiin Talin Tenniskeskuksella, jossa nähtiin maailman nelinpelihuiput Henri Kontinen, John Peers, Horia Tecau ja Jean-Julien Rojer. Lisäksi kaksinpeleissä nähtiin suomalaisia ammattilaispelaajia: Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen, Anastasia Kulikova ja Oona Orpana.

Tulevana viikonloppuna miesten kierroksella on jälleen nähtävillä ammattilaispelaajia. Muun muassa suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen (kaksinpelin ATP-177) vahvistaa Helsingin Lawn-Tennis Klubia (HLK). Myös Sata-Tenniksen Harri Heliövaara (kaksinpelin ATP-344 ja nelinpelin ATP-163) ja Smash-Kotkan Ivan Nedelko (kaksinpelin ATP-261) nähdään kentillä.

Laaksonen tekee paluun Suomen kentille

HLK julkaisi noin kuukausi sitten järjestävänsä superviikonlopun TEHO Sport Tennisliigassa 8.-9.12., jolloin joukkueen riveissä nähdään Henri Laaksonen (ATP-177). Joukkue sai tämän kauden vahvistuksensa kuitenkin jo aiemmin käyttöönsä ja Laaksonen vahvistaakin jo tulevana viikonloppuna viime vuoden hopeamitalisteja. Hyvinkään Tennisseuran kasvatti pelasi viimeksi Tennisliigassa kaudella 2014-2015.

– Pelasin muutama vuosi sitten Grani Tennikselle (GT) pari peliä. Mitä olen kuullut, niin nykyään liigassa on jonkin verran enemmän ulkomaalaisia pelaajia. Olen itse ollut nyt vähän enemmän Suomessa ja omaan ohjelmaan nämä pelit sopivat hyvin. Halusin ”oikeita” matseja myös joulukuussa mitkä ovat hyvää treeniä. Yritän auttaa HLK:ta ja keskittyä oman pelin kehittämiseen, koska kaikki matsit näyttää aina jotain mitä omassa pelissä pitää kehittää, kommentoi Laaksonen paluutaan Suomen kentille.

HLK:n Henri Laaksonen ja Masi Sarpola

Laaksosen kausi ammattilaiskentillä ei vastannut hänen odotuksiaan varsinkaan alkukauden osalta. Loppukaudesta hän sai onnistumisia, mitkä auttavat ensi vuoden aloittamista puhtaalta pöydältä.

– Ensimmäiset kuusi kuukautta olivat todella vaikeita terveysongelmien takia ja ne vaikutti pitkälle syksyyn, koska kunto oli tippunut. Vaati paljon duunia, että pääsin takaisin sille tasolle millä olin. Onneksi tuli pari hyvää tulosta kaksinpelissä (Båstadin ATP250-turnauksen semifinaalipaikka, Chengdun ATP-haastajakiertueen finaalipaikka, Baselin ATP500-turnauksen toinen kierros), että ranking pysyi edes jossain mistä on hyvä aloittaa ensi vuosi.

Suomessa on myös seurattu Laaksosen otteita varsinkin loppuvuodesta, kun Laaksonen ja Harri Heliövaara niittivät menestystä ATP-haastajakiertueella nelinpeleissä. Pari voitti heinäkuussa ja lokakuussa turnaukset Ruotsissa ja Yhdysvalloissa.

– Pari hyvää nelinpelitulosta tuli ja oli kiva pelata Harrin kanssa. Mutta kyllä minun oma fokus on kaksinpelissä ja luultavasti tulen taas vähentämään nelinpeliä ensi vuonna, päätti Laaksonen.

Laaksosen voit nähdä pelaavan lauantaina Helsingissä Meilahden Liikuntakeskuksessa klo 17:30 alkaen ja sunnuntaina Kauniaisissa Freedom Fund Arenalla klo 11:00 alkaen.

Sata:n Heliövaara ja Smash-Kotkan Nedelko johdattavat joukkojaan

Ennakkotietoja on valunut myös Helsingin Laajasalosta ja Kotkasta. Sata-Tenniksen riveissä nähdään hienon ammattilaiskauden pelannut Harri Heliövaara ja Smash-Kotkan peliasun pukee yllensä ensimmäistä kertaa tällä kaudella venäläinen Ivan Nedelko.

Heliövaara, 29, juhli tänä vuonna kahdesti kaksinpelin ITF-turnausvoittoa, viidesti nelinpelin ITF-mestaruutta ja kahdesti nelinpelimestaruutta ATP-haastajakiertueella. Suomalainen on onnistunut nostamaan hienosti rankingiaan niin kaksin- kuin nelinpelissä – Heliövaara aloitti ammattilaisvuotensa kaksinpelissä sijalta 703 ja nelinpelissä sijalta 688, vastaavat lukemat ovat nyt 344 ja 163. Nelinpeliin keskittyvä Heliövaara onnistui loppuvuodesta vakiinnuttamaan paikkansa ATP-haastajakiertueella. Heliövaaran Tennisliiga-tilastot ovat myös vähintäänkin vakuuttavat: kaksinpelejä on yhteensä 32, joista voittoja on 29.

Harri Heliövaara TEHO Sport Tennisliigan avauksessa

32-vuotias Nedelko on ollut uransa parhaassa kunnossa tänä vuonna. Venäläinen on voittanut viisi turnausta ITF-kiertueella ja tällä hetkellä hänet löytää maailmanlistalta sijalta 261. Parhaimmillaan hän oli 235. heinäkuussa. Viimeisenä kolmena kautena Nedelko ei ole hävinnyt Tennisliigan runkosarjassa yhtään kaksinpeliä (9-0).

Ivan Nedelko, kuva: Kymen Sanomat

Myös Variston Tenniksen riveissä nähtäneen joukkueen uusi pelaajahankinta viikonloppuna. Joukkueen pelaaja Ilari Vesanen vihjasi ennakossa, että joukkue odottaa uuden hankintansa ensi esiintymistä – VarTe on nimennyt ykköspelaajakseen venäläisen Mikhail Elginin (kaksinpelin ATP-1142 ja nelinpelin ATP-188).

Viikonloppuna isketään lähes täydet kierrokset

Lauantain otteluiden kokoonpanot julkaistaan perjantaina klo 15:00 ja sunnuntain pelaavat kokoonpanot ovat selvillä lauantaina klo 18:00. Lue kierrosennakko täältä.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN SEURANTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →