KILPAVALMENTAJAKOULUTUS

Valmentajakoulutusjärjestelmän 3. tason muodostaa valtakunnallisesti Liikuntakeskus Pajulahdessa toteutettava Kilpavalmentajakoulutus.

Koulutukseen voivat hakeutua Seuravalmentajakoulutuksen suorittaneet, joilla on työkokemusta tennisvalmennuksesta vähintään 200 tuntia tai vuoden Seuravalmentajakoulutuksen jälkeen.

Koulutus koostuu viidestä 2-3 päivän lähijaksosta, joista osa toteutetaan kansallisten ja/tai kansainvälisten kilpailujen yhteydessä. Olennainen osa koulutusta on omassa toimintaympäristössä tapahtuva etäopiskelu, joka pitää sisällään erilaisia kirjallisia ja käytännön näyttötehtäviä (oman ammattitaidon ja seuran kilpavalmennuksen kehittäminen). Koulutuksen laajuus on 250 tuntia. 

Koulutuksessa perehdytään kilpaurheiluun liittyviin valmennuksellisiin asioihin. Sellaisia ovat mm. pelaajan pelillisten, fyysisten ja henkisten omianaisuuksien ja taitojen kehittäminen, tavoitteiden asettaminen ja testaus, harjoittelun kokonaisvaltainen suunnittelu, seuranta ja ohjelmointi sekä toiminta kilpailutapahtumassa. Olennaista on lisäksi seuran kilpavalmennusjärjestelmän kehittäminen (mm. yhteistyö vanhempien kanssa, kilpailujen järjestäminen, fyysisen harjoittelun toteuttaminen). Näiden lisäksi perehdytään urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn, ravintoon ja antidopingtyöhön.

Kouluttajina ovat koulutuspäällikkö, nuorten olympiavalmentaja sekä eri alueiden erikoisosaajat. Jaksojen yhteishinta on 990 euroa, joka sisältää koulutusmateriaalit sähköisessä oppimisympäristössä, iCoach-jäsenyyden sekä majoituksen ja täyshoidon iltapalalla. Ilmoittautumiset lähetetään sähköpostitse koulutuspäällikölle viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua.